Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Eurovision

26 Ian. 2021 / 18:18

„Eurovision Song Contest-2021”: Pandemia schimbă regulile de joc

Instituţia Publică (IP) Compania „Teleradio-Moldova” anunţă ultimele decizii privind participarea Republicii Moldova la „Eurovision Son Contest-2021”. Membrii Comitetului de organizare a Concursului European de Cântec (etapa naţională) s-au reunit pentru a discuta despre condiţiile în care Republica Moldova îşi va putea delega participantul la „Eurovision-2021”, în condiţii de pandemie şi restricţii ce limitează capacitatea de organizare a unor show-uri tradiţionale.

Desfăşurarea unei selecţii naţionale în varianta clasică practicată de IP Compania „Teleradio Moldova” pe parcursul ultimilor ani este imposibilă, deoarece nu va putea fi asigurată respectarea regulilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Membrii Comitetului de organizare au remarcat faptul că doar personalul de creaţie şi cel tehnic minim necesar pentru organizarea spectacolului de preselecţie depăşeşte limita impusă de 50 de persoane. Totodată, nici distanţarea socială nu poate fi asigurată în ambianţa restrânsă a unui studio televizat.

Având în vedere faptul că artistul selectat la ediţia din 2020 nu a avut posibilitatea să participe din cauza forţei majore, Comitetul de organizare a decis ca Nataliei Gordienco să i se ofere şansa de a reprezenta Republica Moldova la ediţia din 2021. Conform rigorilor anunţate de Uniunea Europeană pentru Radio Televiziune (UERT-EBU), interpreta va prezenta o nouă piesă şi conceptul scenic în termen de până la 8 martie 2021.

Din cauza situaţiei pandemice generate de Coronavirus, UERT şi organizatorul local din Regatul Ţărilor de Jos, căruia i s-a oferit dreptul de organiza ediţia 2021 în virtutea circumstanţelor din 2020, au instituit un şir de măsuri pentru ca „Eurovision Son Contest-2021” să fie organizat cu certitudine.

Uniunea Europeană pentru Radio Televiziune şi organizatorul local din Ţările de Jos urmează să decidă până la începutul lunii februarie scenariul de organizare a concursului „Eurovision Son Contest – 2021”.
Cea de-a 65-a ediţie a Concursului European de Cântec se va desfăşura anul acesta în Rotterdam, Regatul Ţărilor de Jos, după ce reprezentantul acestei ţări Duncan Laurence a câştigat concursul din anul 2019 cu piesa „Arcadie”. Concursul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Comentarii