Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Internaţional

23 Noi. 2022 / 18:22

Parlamentul European cere accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene. O rezoluţie în acest sens a fost adoptată, cu 502 voturi „pentru”, 75 „împotrivă” şi 61 „abţineri” miercuri, 23 noiembrie. Anunţul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureşan pe o reţea de socializare.

„În rezoluţia adoptată astăzi, cerem accelerarea procesului de aderare pentru statele ce îşi demonstrează clar parcursul democratic şi proeuropean, precum Republica Moldova”, a anunţat Siegfried Mureşan.

Potrivit postării, Parlamentul European a solicitat, de asemenea, acordarea de sprijin tehnic suplimentar şi acces la Instrumentul de Asistenţă pentru pre-aderare (IPA III), dedicat special ţărilor candidate la Uniunea Europeană.

„În pofida situaţiei dificile din Republica Moldova, cauzată de criza energetică şi de războiul din Ucraina, autorităţile de la Chişinău reuşesc să implementeze într-un ritm foarte bun recomandările Comisiei Europene din luna iunie privind acordarea statutului de stat candidat. Acest lucru demonstrează un angajament clar pentru parcursul european al ţării. Tocmai de aceea, noi, Uniunea Europeană, trebuie să oferim autorităţilor şi cetăţenilor Republicii Moldova şi mai mult sprijin pentru realizarea următorilor paşi în procesul de aderare”, se mai arată în mesajul făcut public de europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Amintim că Republica Moldova a obţinut statutul de ţară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană la data de 23 iunie.

Comentarii