Ştiri

Sursa imaginii: politico.eu

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Politic

23 Iun. 2022 / 11:31

Charles Michel: „Sunt încrezător că vom acorda statutul de candidat Ucrainei şi Republicii Moldova”

Liderii Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles. Cererile de aderare la UE ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei se află pe agenda Consiliului European, transmite Moldova 1.

Preşedintele Consiliului UE, Charles Michel a spus că este încrezător că Republica Moldova şi Ucraina vor obţine statutul de ţară candidat la UE.

„Bună dimineaţa tuturor, e un moment decisiv pentru Uniunea Europeană, e o alegere geopolitică pe care o facem astăzi şi sunt încrezător că vom acorda statutul de candidat Ucrainei şi Republicii Moldova. Exprimăm clar perspectiva europeană pentru Ucraina, Georgia şi Republica Moldova”, a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului UE.

Amintim că, Comisia Europeană a emis avizul cu privire la cererile depuse de aceste ţări la 17 iunie, recomandând ca Republicii Moldova şi Ucrainei să le fie oferit statutul de ţări candidate, iar Georgia urmând să îndeplinească mai multe condiţionalităţi politice.

Totodată, la summitul de la Bruxelles, liderii UE vor discuta şi despre situaţia economică, fiind aşteptată şi o decizie privind adoptarea de către Croaţia a monedei euro.

Comentarii