Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

06 Noi. 2021 / 13:31

Ex-deputatul Alexandr Usatîi şi alţi 20 de socialişti din Bălţi au părăsit PSRM

Ex-deputatul Alexandr Usatîi împreună cu alţi 20 de socialişti din Bălţi au anunţat că părăsesc rândurile Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Potrivit politicianului, numirea lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale Bălţi a PSRM i-a făcut să recurgă la acest gest. Declaraţia a fost făcută în seara zilei de 5 noiembrie într-un video postat pe pagina de Facebook, scrie nordnews.md.

În clipul video postat, alături de Alexandr Usatîi apare şi consilierul municipal Veaceslav Zeleneţchi, dar şi un membru al comisiei de revizuire a partidului – Iurie Goncearuc.

„Motivul este unul: numirea în luna iulie a lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale a PSRM. Eu am avertizat conducerea partidului că Nesterovschi nu este genul de persoană capabilă să consolideze partidul şi să atragă în el oameni noi şi cumsecade”, a declarat Usatîi.

Alexandr Usatîi susţine că patru membri, dintre care trei sunt membri ai Consiliului Republican al partidului, nu au fost invitaţi la şedinţa din luna iulie, atunci când a fost aleasă candidatura lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale din Bălţi a PSRM.

„De ce facem această declaraţie abia acum? Am sperat că liderii partidului îşi vor recunoaşte greşeală şi vor încerca să o corecteze”, a adăugat Usatîi.

Veaceslav Zeleneţchi a menţionat că Alexandr Nesterovschi nu se bucură de respect în rândul membrilor de partid.

„Decizia de a pleca este una dificilă, dar nu putem să procedăm altfel. Nu putem fi ipocriţi cu noi înşine, dar şi cu oamenii care au încredere în noi”, a conchis Zeleneţchi.

Alexandr Nesterovschi este candidatul Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor înaintat pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi.

Comentarii