Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

01 Oct. 2022 / 13:10

Germania va furniza Republicii Moldova drone militare (VIDEO)

Germania va furniza Republicii Moldova drone militare. Anunţul a fost făcut de ministra Apărării a Germaniei, Christine Lambrecht, care se află la Chişinău şi a avut întrevedere cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi potrivit Moldova 1.


„Nu este un secret dacă voi spune că vom ajuta Moldova să achiziţioneze drone militare, precum şi a altor echipamente. Deoarece acum suntem în consiliere cu experţii nu pot să vă dau mai multe detalii, dar nici nu este momentul oportun, însă vă asigur că vom găsi soluţii bune în acest sens”, a spus Christine Lambrecht.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a mulţumit Germaniei pentru suportul acordat în modernizarea Armatei Naţionale.

„Apreciez mult asistenţa Germaniei pentru Republica Moldova în contextul situaţiei de securitate din regiune. Am mulţumit de asemenea apărţii germane pentru sprijinul de pachete şi programe finanţate de instrumentul pentru pace al Uniunea Europene şi Alianţei Nord Atlance a Armatei Naţionale”, a spus Anatolie Nosatîi.

Republica Moldova urmează să beneficieze de la UE de 40 de milioane de euro pentru modernizarea Armatei Naţionale. Banii vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea sistemului de apărare a atacurilor cibernetice, cumpărarea dronelor, dar şi a echipamentelor militare nonletale.

 

Comentarii