Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

16 Iul. 2019 / 09:00

Maia Sandu se întâlneşte la Berlin cu Angela Merkel

Premierul Maia Sandu întreprinde astăzi, 16 iulie, o vizită oficială la Berlin, la invitaţia cancelarului federal Angela Merkel. În cadrul vizitei, premierul va avea întrevederi cu cancelarul german Angela Merkel, precum şi cu preşedintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble.

„Vin cu deosebite mulţumiri către cancelarul german Angela Merkel pentru invitaţia de a întreprinde o vizită la Berlin în primele săptămâni de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetăţenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea şi consolidarea democraţiei în ţara noastră şi în susţinerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de pe Facebook.

Vizita la Berlin a premierului Maia Sandu este una cu o semnificaţie deosebită, este reiterat sprijinul oferit ţării noastre de către Germania, a menţionat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă ambasadorul Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Orice vizită aduce ceva nou în cooperarea dintre ţări, dar vizita are şi o puternică încărcătură simbolică, întrucât, după mai mulţi ani, a fost preluat dialogul la un nivel foarte înalt cu Germania şi asta e un lucru foarte bun”, a declarat Oleg Serebrian.

Ambasadorul a precizat că programul vizitei include mai multe întrevederi la nivel înalt. Potrivit ambasadorului, Maia Sandu va avea o întrevedere cu cancelarul federal, Angela Merkel, cu preşedintele Bundestag-ului, Wolfgang Schäuble, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Europene, Michael Roth, de asemenea un program la fundaţia „Konrad Adenauer” şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii moldoveneşti.

Comentarii