Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Politic

24 Noi. 2022 / 08:25

Nicu Popescu: Atacurile cu rachete ruseşti, care au provocat întreruperi de curent şi în Republica Moldova, ar putea declanşa o criză umanitară

Atacurile cu rachete de ieri ale trupelor ruse în Ucraina, care au provocat întreruperi de curent şi în Republica Moldova, ar putea declanşa o criză umanitară, a declarat Ministrul de externe de la Chişinău, Nicu Popescu pentru BBC. Oficialul a mai spus  că ieri 90% din teritoriul Republicii Moldova a rămas fără curent electric, o mare parte din alimentările cu electricitate au fost refăcute, transmite Radio Moldova. 

Potrivit oficialului, acest lucru are implicaţii grave sub aproape toate aspectele, în contextul în care, transportul public din capitală a fost perturbat, oamenii nu au mai putut ajunge acasă, fiindcă majoritatea vehiculelor sunt troleibuze care funcţionează cu energie electrică. De asemenea, alimentarea cu apă potabilă a fost afectată din cauza întreruperii de curent electric, astfel că lipsa de electricitate are un impact grav asupra vieţilor cetăţenilor Republicii Moldova a conchis Nicu Popescu. 

Comentarii