Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

06 Oct. 2022 / 08:59

Parlamentul se reuneşte în şedinţă: Deputaţii vor examina solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgenţă

Deputaţii vor examina, la şedinţa plenară de joi, 6 octombrie, solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgenţă. Decizia a fost luată de membrii Biroului permanent, care au aprobat suplimentul ordinii de zi a şedinţei în plen.

Printre proiectele care au fost propuse de comisiile permanente mai figurează ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenţei financiare din Fondul pentru migranţi şi refugiaţi ,,Sprijinirea furnizării în Moldova a serviciilor de sănătate pentru persoanele afectate de criza din Ucraina”.

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă iniţiativa legislativă prin care se urmăreşte majorarea numărului de persoane care pot beneficia de asistenţă juridică garantată de stat, precum şi proiectul de lege cu privire la stabilirea moratoriului asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici şi mijlocii. De asemenea, deputaţii vor examina în lectură finală modificări la mai multe acte normative, printre care Legea privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, Legea cu privire la Procuratură şi Legea privind administraţia publică locală.

Comentarii