Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

09 Noi. 2020 / 18:30

Mai multe persoane cu nevoi speciale din Soroca au primit în dar scaune cu rotile

O sută de scaune cu rotile pentru persoane cu dizabilităţi au fost donate Republicii Moldova de către o asociaţie obştească din România. Scaunele rulante vor fi împărţite de către Mitropolia Basarabiei. Acţiunea are loc în cadrul campaniei „România ajută Basarabia”, iar primii beneficiari ai donaţiei sunt persoanele cu dizabilităţi din raionul Soroca, relatează Mesager.

Sorina are 13 ani şi locuieşte în satul Parcani. Copila a fost diagnosticată de la naştere cu paralizie cerebrală. Fetiţa avea un scaun cu rotile vechi care era foarte greu şi bunica nu o putea scoate la plimbare. Acum, darul venit la usa ei a bucurat-o nespus.

„E frumos, îmi place foarte mult culoarea şi scaunul, mulţumesc celor care m-au ajutat”, spune Sorina.
„Eu tot timpul sunt ajutorul ei, sunt profesoară şi întotdeauna o luăm cu noi la şcoală, mai mult eu şi îmi era greu, chiar şi drumul la noi e cam anevoios, şi când e glod e foarte greu”, afirmă Victoria Guţuleac.

Donaţia a ajuns şi în satul Alexandru cel Bun, la două bătrâne care nu se pot deplasa singure.

„E foarte bun şi uşurel merge” spune Irina Burlacu, beneficiară.
„Foarte necesar era aşa un scaun, vedeţi cum e cu un picior trebuia să fie cineva să o pună la masă, o să fie foarte bine pentru ea”, consideră Raisa Lupu, vecină.

Câteva scaune cu rotile donate de cetăţenii români au ajuns şi la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilităţi din satele Bădiceni, Visoca, Dubna, Vădeni şi municipiul Soroca. Ele au fost împărţite de către preotul Sorin Huluţă de la biserica Sfinţii Martiri Brâncoveni.

„Cele o sută de cărucioare au ajuns în Republica Moldova şi în aceste zile sunt împărţite în toate raioanele acolo unde au fost solicitate de către beneficiarii care au maximă nevoie de dânsele. Sperăm ca această acţiune să se repete, să mai vină şi altele pentru că este mare nevoie”, spune Sorin Huluţă, paroh.

Donaţia vine din partea Asociaţiei obşteşti „Tighina” din Bucureşti.

Comentarii