Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

05 Iul. 2022 / 21:00

29 de alerte cu bombă în toată ţara: Toate au fost făcute prin intermediul poştei electronice

29 de alerte cu bombă au avut loc astăzi în toată ţara. Printre acestea au fost la sediul Parlamentului, toate clădirile Judecătoriei Chişinău, Aeroportul Internaţional, dar şi Spitalul Republican. Poliţia a confirmat că în jurul orei 14.05 au fost recepţionate mai multe mesaje care au venit prin mail, unde se menţiona că mai multe edificii ar fi minate, transmite Mesager.

La faţa locului au fost orientate serviciile specializate pentru a stabili circumstanţele. După verificări minuţioase, serviciile de intervenţie nu au depistat nimic suspect, iar toate alertele s-au dovedit a fi false. 

Toate alertele cu bombă au fost anunţate pe poşta electronică. Din cauza numărului mare de sesizări, specialiştii au făcut cu greu faţă, iar la unele judecătorii oamenii au aşteptat genişti să vină să verifice spaţiile din clădire mai bine de trei ore.

Angajaţii, care în acel moment se aflau în instituţii spun că au fost evacuaţi foarte repede. Cei care se aflau în şedinţe de judecată, situaţia a fost mai dificilă, ulterior s-a dispus amânarea acestora.

Totodată la faţa locului s-au deplasat oamenii legii, reprezentanţii ai serviciului BOMTEH, angajaţi IGSU, dar şi medicii pentru acordarea primului ajutor medical, în caz de necesitate.

Acum, instituţiile de resort, întreprind măsurile de rigoare pentru a identifica făptaşul. Autorii alarmelor false cu bombă riscă o amendă de peste 42 de mii de lei, muncă neremunerată în sau închisoare de până la doi ani.

 

Comentarii