Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

02 Oct. 2022 / 17:12

Odată cu recoltarea strugurilor, gospodarii de la ţară sunt în căutarea butoaielor (VIDEO)

Odată cu recoltarea strugurilor, gospodarii de la ţară sunt în căutarea butoaielor în care vor păstra vinul. Dacă în anii precedenţi, butoaiele din lemn erau cele mai solicitate, acum cele din inox, sunt la mare căutare. Comercianţii spun că acestea sunt mai practice şi mai uşor de spălat, transmite Moldova 1.


La târgul de struguri de vin, pe de strada Cărbunarilor din capitală, zeci de gospodari era în căutare de butoaie. Cu toate că au acasă de lemn, aceştia spun că preferă cele din inox deoarece sunt mai practice.

„Dacă ai cumpărat poamă trebuie să am în ce îl depozita. Avem de lemn, dar deja s-au uzat. E scump dar trebuie”;
„Un butoi caut. Am avut de lemn dar s-a stricat. Un butoi de 200 de litri o să îmi ajungă. Eu am acasă două, dar îmi mai trebuie unul”;
„Eu am două, dar vreau să mai cumpăr unul.  În acel de lemn ţin rachiul sau fac coniac”;
„Deja a ieşit din modă lemnul, toţi trec la inox, este mai uşor de lucrat, de spălat. Eu mai am, acesta este al şaselea deja. Cumpărăm câte 300 kg de poamă şi facem vin”.

Vânzătorii spun că cele mai întrebate sun butoaiele de 20 de litri. Acestea având un capac cu presiune care nu permite fermentarea mustului. În set este şi un robinet.

„10 litri, 15 litri şi de 20 litri. Omul poate să pună vin, must. Pui must în el dulce, peste un an, doi, tot dulce îl scoţi. Înainte oamenii puneau în butoaie de lemn, însă era foarte greu la spălat, la întors, dar acum e foarte uşor. Peste doi, trei ani majoritatea oamenilor o să treacă la butoaiele acestea”.

Preţul unui butoi din inox începe de la 600 de lei şi ajunge până la 1400. Preţul oscilează în funcţie de volumul şi calitatea acestora.

Comentarii