Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Sport

21 Sep. 2022 / 14:44

Echipa naţională de fotbal a Rusiei rămâne suspendată de UEFA

Echipa naţională de fotbal a Rusiei rămâne suspendată de către UEFA din toate competiţiile şi, prin urmare, nu va intra în calcul pentru a participa la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2024. Anunţul oficial a fost făcut de forul fotbalistic European, relatează Moldova 1.

Decizia de suspendare a fost luată încă în februarie, ca urmare a războiului iniţiat de trupele armatei ruse în Ucraina. Atunci, atât UEFA, cât şi FIFA au interzis tuturor echipelor naţionale şi cluburilor din Federaţia Rusă să joace în competiţiile internaţionale în sezonul 2022/2023. 

Recent, Federaţia Ucraineană de Fotbal a anunţat că face demersuri ca selecţionata Rusiei să nu dispute nici un meci amical şi să nu fie admisă nici la tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Euro-2024. 

Ceremonia propriu-zisă se va desfăşura pe 9 octombrie, la Frankfurt-pe-Main. În total, 53 de echipe naţionale vor evolua în calificări. Vor fi şapte grupe a câte cinci echipe şi trei grupe a câte şase formaţii. La turneul final se vor califica direct câştigătoarele grupelor şi selecţionatele clasate pe locul doi. 

Încă trei locuri vor fi puse la bătaie în meciuri de baraj. Germania este gazda turneului final al Campionatului European şi e calificată din oficiu. Turneul final se va desfăşura între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

 

Comentarii