Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Ştiri / Comunicate

15 Dec. 2021 / 14:21

Ambasadorul României, Daniel Ioniţă, în vizită la Compania ”Teleradio-Moldova”

Directorul general al Companiei ”Teleradio-Moldova”, Vlad Ţurcanu, a avut astăzi o convorbire cu Excelenţa Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, pe teme de parteneriat şi sprijin reciproc.

În cadrul vizitei sale de curtoazie la Compania ”Teleradio-Moldova”, Ambasadorul Daniel Ioniţă l-a felicitat pe Vlad Ţurcanu cu ocazia numirii sale în funcţia de director general al instituţiei publice de radio şi televiziune. Diplomatul român a vorbit despre disponibilitatea României de a sprijini eforturile de modernizare a Companiei publice „Teleradio-Moldova” şi posibilitatea unor colaborări între Radio Moldova şi TV Moldova 1, pe de o parte, şi Radio România şi TVR, pe de altă parte.

Vlad Ţurcanu i-a mulţumit ambasadorului Daniel Ioniţă pentru atitudinea sa personală şi a României faţă de instituţia publică a audiovizualului din Republica Moldova. Vlad Ţurcanu i-a comunicat ambasadorului despre viziunea sa asupra reformării editoriale a radioteleviziunii publice, subliniind că în acest proiect amplu intenţionează să implice jurnalişti şi entităţi mediatice din România, pe lângă alte parteneriate similare cu state ale Uniunii Europene.

În acelaşi context, directorul general al „Teleradio-Moldova” i-a relatat ambasadorului României despre planurile sale de creare, în timp, a unei infrastructuri moderne la radioteleviziunea publică, pentru ca aceasta să poată să se dezvolte şi să ofere angajaţilor condiţii în scopul îndeplinirii misiunii publice ce-i revine conform legii.

Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,
Compania ”Teleradio-Moldova”
 

Comentarii