Ştiri

Sursa imaginii: zuper.md

Ştiri / Comunicate

30 Dec. 2021 / 15:07

Prima ediţie a petrecerii „Zuper Crăciun”

În ajunul sărbătorilor de iarnă, prima platformă digitală pentru copiii de la 5 la 10 ani – zuper.md, a organizat în premieră o petrecere de Crăciun pentru toţi copiii care şi-au adus contribuţia la crearea acestei surse informaţionale, educative şi distractive.

Zuper.md este un site pentru copii al IP Compania “Teleradio-Moldova”, creat cu suportul Oficiului Consiliului Europei la Chişinău. Zuper.md este o platformă web educativă, prietenoasă şi interactivă, creată împreună cu copiii. Un grup de peste 30 de copiii de la 5 la 10 ani fac parte din echipa redacţională a site-ului şi participă constant la realizarea unui spectru larg de emisiuni audio-video educative şi de divertisment. Pentru a celebra talentul, ingeniozitatea şi creativitatea acestor copii care dau voce, culoare şi unicitate emisiunilor de pe zuper.md, am desfăşurat un eveniment de totalizare a activităţilor.

În calitate de partener al evenimentului, proiectul de transformare digitală a educaţiei „Clasa Viitorului” a participat cu un aport organizatoric semnificativ şi a pus la dispoziţie sala de conferinţă din cadrul Universităţii Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”, dotată cu echipamente digitale şi mobilier flexibil. Mai mult decât atât, „Clasa Viitorului” a reuşit să creeze un mediu de inspiraţie pentru toţi copiii participanţi.

Printre partenerii evenimentului se numără Şcoala de calcul mental Soroban, Centrul de Creaţie Tehnică pentru copii şi adolescenţi „Politehnic” şi Salonul de frumuseţe pentru copii Glamour Girls. Aceştia au reuşit să impresioneze cu adevărat Zuper Copiii şi să le organizeze activităţi interesante şi ateliere utile. Datorită partenerilor, toţi copiii prezenţi la sărbătoare au avut posibilitatea să-şi găsească ocupaţii după propriul plac şi să-şi descopere noi abilităţi şi talente.

Mai exact, Şcoala de calcul mintal Soroban a organizat o lecţie de probă şi le-a arătat copiilor cum pot calcula logic, rapid şi eficient. Copiii au fost uimiţi că metoda de calcul Soroban nu e la fel ca o lecţie de matematică de la şcoală. Calculul mintal dezvoltă intelectual orice copil, iar pe lângă abilitatea de a calcula la viteză, copilul capătă mai multe capacităţi, cum ar fi: spirit de observaţie, exactitate şi îmbunătăţirea memoriei.

Pentru că evenimentul a avut tematica de Crăciun, Centrul de Creaţie Tehnică pentru copii şi adolescenţi „Politehnic” a pregătit patru ateliere de creaţie pe gustul şi preferinţele fiecărui copil: confecţionarea felicitărilor hand-made de Crăciun, confecţionarea piticilor, aeromodelism şi confecţionarea cutiilor pentru cadouri. Toate atelierele s-au bucurat de mare interes din partea copiilor, iar pe lângă faptul că au fost foarte interesante şi captivante, atelierele au avut scopul de a oferi copiilor posibilitatea de a-şi dezvolta coordonarea, motricitatea şi creativitatea.

O petrece de Crăciun nu poate avea loc fără personajele preferate din poveşti. Din acest motiv, salonul de frumuseţe pentru copii Glamor Girls a reuşit să creeze pe feţele copiilor câte un desen magic. Astfel, unii copii şi-au dorit să fie pictaţi pe faţă în stilul unui anumit erou, iar alţii s-au lăsat pe mâna Zânelor fermecate de la Glamour Girls şi au optat pentru o serie de simboluri ce definesc tematica Crăciunului.

Prin acest eveniment, zuper.md îţi exprimă recunoştinţa şi admiraţia pentru copiii care sunt membri ai familiei Zuper. La zuper.md credem că putem inspira copiii doar lăsându-ne inspiraţi de ei. Împreună tindem să devenim o platformă adorată de copii, de încredere pentru părinţi şi admirată de profesori.

Comentarii