Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Ştiri / Comunicate

28 Ian. 2022 / 19:00

Reprezentantul Republicii Moldova la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2022 va fi desemnat după desfăşurarea Etapei „Audieri LIVE”

În contextul riscului sporit de răspândire a infecţiei provocate de virusul SARS-CoV-2, Comitetul de Organizare a Selecţiei Naţionale a decis desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2022 după desfăşurarea celei de-a doua etape – „Audieri LIVE”. Decizia a fost luată în urma consultării membrilor juriului şi în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a Selecţiei Naţionale.

În legătură cu situaţia epidemiologică din ţară şi creşterea semnificativă, în ultima perioadă, a numărului de infectări cu COVID-19, Comitetul de Organizare constată imposibilitatea organizării şi difuzării etapelor finale televizate.

Etapa „Audieri LIVE” se va desfăşura sâmbătă, 29 ianuarie, cu începere de la ora 14:00, la sediul televiziunii publice Moldova1 şi va fi transmisă în direct pe Moldova 2.

În concurs au fost înregistrate 29 de piese muzicale. Participanţii şi reprezentanţii mass-media sunt obligaţi să prezinte certificatul COVID-19 pentru a accede pe teritoriul televiziunii.

Cea de-a 66-a ediţie a Concursul Internaţional „Eurovision Song Contest 2022” se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino (Italia).

Comentarii