Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Economic

08 Aug. 2022 / 20:41

Termoelectrica va procura 20 de mii de tone de păcură, în regim de urgenţă

SA „Termoelectrica” va achiziţiona 20 de mii de tone de păcură pentru asigurarea rezervei minime în perioada de iarnă. O decizie în acest sens a fost adoptată, luni, de către Comisia Situaţii Excepţionale.

Potrivit deciziei CSE, de asemenea, în perioada de urgenţă, se permite importul de rumeguş, a deşeurilor şi a resturilor de lemn neaglomerate, utilizate ca materie primă la fabricarea biocombustibililor solizi (pelete, brichete).

Totodată, serviciile de transport rutier a lemnelor pentru foc va fi posibilă, în baza actelor de provenienţă, dar fără obligativitatea notificării şi înregistrării prealabile şi deţinerii actelor permisive din domeniul transportului rutier.

În acelaşi timp, Operatorul Terminalului de Mărfuri în Vrac din cadrul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti va acorda prioritate la prestarea serviciilor portuare pentru cărbunele destinat importului definitiv pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru aceasta, importatorii vor depune o solicitare în formă scrisă cu cel puţin 48 de ore înainte, către administraţia terminalului, indicând cantităţile exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în Republica Moldova.

Comentarii