Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Politic

27 Noi. 2018 / 11:30

SUA susţine autorităţile de la Chişinău privind implementarea reformelor, declaraţie

Statele Unite ale Americii (SUA) susţine autorităţile moldovene în implementarea reformelor, în special pentru o mai bună guvernare. Despre aceasta a declarat la emisiunea ,,Dimensiunea Diplomatică” de la Moldova 1, noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Derek Hogan, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„SUA va continua să încurajeze Guvernul Republicii Moldova să întreprindă paşii necesari spre reforme, în special în domeniul unei guvernări mai bune, precum şi în domeniul unei rezilienţe mai puternice faţă de influenţa externă distructivă. Sprijinul nostru, asistenţa tehnică, asistenţa financiară, precum şi implicarea noastră diplomatică sunt cu toate îndreptate spre acest obiectiv. Noi credem că poporul din Moldova vrea să vadă un sistem judiciar mai puternic, instituţii democratice puternice, supremaţia legii. Orice Guvern democratic bun trebuie să încerce să alinieze interesele şi activităţile sale cu cele ale poporului moldovenesc, exact acelaşi lucru încercăm să îl facem şi în SUA”, a declarat ambasadorul Derek Hogan.     

De asemenea, ambasadorul Derek Hogan s-a referit la intensificarea cooperării pe dimensiunea economică, specificând că până la sfârşitul anului va avea loc la Washington o nouă şedinţă a Comisiei economice mixte moldo-americană.

„Succesul relaţiilor bilaterale între două ţări depinde foarte mult de parteneriatul economic, cifrele cred că reprezintă doar începutul acestui parteneriat economic pe care l-am putea avea cu Republica Moldova. Guvernarea bună abilitează sau permite un interes mai mare din partea investitorilor străini, inclusiv din SUA. Iată de ce noi lucrăm atât de activ în acest domeniu. Sunt bucuros să anunţă că SUA şi Moldova vor desfăşura următoarea rundă a comisiei comune comerciale pe data de 6 decembrie curent la Washington, şi anume scopul va fi de a aborda aceste subiecte, de a discuta şi a vedea în ce măsură putem înlătura barierele în calea comerţului dintre aceste ţări, ca să vedem creşterea acestor cifre, precum şi întreprinderea unor paşi concreţi în vederea îmbunătăţirii climatului de afaceri aici în Republica Moldova pentru a atrage investiţiile americane”, a menţionat ambasadorul.  

Comentarii