Numărul divorţurilor în ţara noastră este în creştere. Explicaţiile specialiştilor
Numărul divorţurilor în ţara noastră a crescut cu 10 la sută în 2021 faţă de anul precedent. În timp ce demografii spun că divorţurile şi concubinajul ar putea reduce numărului de locuitori ai ţării, psihologii atenţionează părinţii că aceste decizii îi afectează pe copii, transmite Radio Moldova.
Institutul familiei trece printr-o perioadă de criză, tinerii se căsătoresc mai târziu, iar de cele mai dese ori se despart cuplurile de la sate după emigrarea unuia dintre soţi, a spus pentru Radio Moldova demograful Valeriu Sainsus.
De cealaltă parte, psihologul Svetlana Gorea susţine că în perioada pandemică persoanele au stat mult timp împreună, iar din această cauză aceştia abia au început să-şi cunoască caracterele. Specialistul în domeniul psihologiei a mai precizat că înainte de a se căsători tinerii trebuie să comunice frecvent pentru a-şi cunoaşte principiile şi valorile reciproce.
Oamenii însă cred că tinerii se despart din cauza infidelităţii, lipsei de iubire, a responsabilităţii, din cauza banilor şi a migraţiei.
Datele oficiale arată că în 2020 s-au înregistrat aproximativ 8600 de divorţuri, asta în timp ce anul trecut s-a încheiat cu 9900 de cereri de acest fel.
Comentarii