Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

12 Mai 2023 / 12:00

A doua semifinală ESC 2023: care sunt cele 10 ţări finaliste

În seara de 11 mai a avut loc cea de-a doua semifinală Eurovision Song Contest 2023, în cadrul căreia 16 ţări au luptat pentru un loc în etapa finală a competiţiei muzicale. România nu s-a calificat în Finală.

Finaliştii au fost aleşi exclusiv prin televoting, iar publicul din ţările neparticipante, precum Canada sau SUA, au avut posibilitatea să voteze prin aplicaţia oficială Eurovision Song Contest. De asemenea, Ucraina, Spania şi Marea Britanie, ţările din grupul Big Five, au avut drept de vot în a doua semifinală. 

Cele 10 ţări care au reuşit să convingă telespectatorii că merită un loc în Marea Finală sunt: Albania, Cipru, Estonia, Belgia. Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Reamintim că Pasha Parfeni, reprezentantul ţării noastre, a evoluat în prima semifinală de pe 9 mai şi s-a calificat în etapa finală din această sâmbătă. 

După cele două semifinale, casele de pariuri oferă cele mai mari şanse de câştig Suediei, reprezentată de Loreen, cu piesa Tattoo. Şanse înalte de câştig au şi reprezentanţii din Finlanda, Ucraina, Franţa şi Spania.

Pe 13 mai, Marea Finală ESC 2023 poate fi urmărită în direct pe TV Moldova 1 sau online pe canalul oficial de Youtube Eurovision Song Contest.
 

Comentarii