Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

18 Apr. 2024 / 17:05

Natalia Barbu a participat la o conferinţă de presă organizată de „Teleradio-Moldova” şi partenerii maib şi Port Mall

Astăzi, 18 aprilie, reprezentanta Moldovei la Eurovision Song Contest 2024, Natalia Barbu, a participat la o conferinţă de presă organizată de către radiodifuzorul public şi partenerii ESC 2024 - maib şi Port Mall, în contextul participării la competiţia muzicală.

Speakerii evenimentului au fost:

Corneliu Durnescu - Directorul Televiziunii Publice Moldova 1

Andrei Zapşa - Director general adjunct, dezvoltare, TRM

Giorgi Shagidze - Preşedintele maib

Tatiana Golea - Co-fondatoare Port Mall

 

În cadrul conferinţei, Natalia Barbu a declarat că va reprezenta Republica Moldova la cel mai înalt nivel şi că mizează pe susţinerea publicului: „Din partea mea o să dau tot ce am mai bun, o să reprezint ţara cu demnitate, cu capul sus şi cu toată dăruirea mea.”

 

Despre importanţa şi semnificaţia competiţiei muzicale Eurovision Song Contest a vorbit Andrei Zapşa, Directorul general adjunct, dezvoltare al TRM: „Eurovision nu este doar o competiţie muzicală, dar şi o sărbătoare a ceea ce numim noi identitate pan-europeană. Noi avem o atitudine extrem de responsabilă faţă de această competiţie, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.”

 

Corneliu Durnescu, Directorul Televiziunii Publice, a declarat că: „Ştiu că Natalia este o luptătoare, iar Eurovision este o luptă. Noi suntem alături de tine şi te susţinem în continuare şi sperăm foarte mult că toţi concetăţenii noştri care sunt în diasporă să înţeleagă că Natalia, pe scena de la Malmö, reprezintă întreaga ţară.”

 

Giorgi Shagidze, Preşedintele maib, a afirmat faptul că este deja o tradiţie ca maib să susţină proiectele culturale, acesta fiind al treilea an consecutiv în care maib susţine reprezentantul Moldovei la Eurovision Song Contest. De asemenea, Giorgi Shagidze i-a urat mult succes Nataliei Barbu pe scena de la Malmö.

 

Tatiana Golea, Co-fondatoarea Port Mall, a declarat că decizia de a fi partener al competiţiei muzicale este o dovadă că dorinţa de a susţine şi promova talentele Moldovei este foarte mare:„Noi îi ţinem pumnii Nataliei şi ştim că va lăsa un ecou profund în această competiţie.”

 

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, în perioada 7 - 11 mai. Natalia Barbu va evolua în prima semifinală de pe 7 mai, cu numărul de ordine 11. A doua semifinală va fi organizată pe 9 mai, iar ţara câştigătoare a celei de-a 68-a ediţii ESC va fi desemnată pe 11 mai.

Comentarii