Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

12 Mai 2023 / 12:35

Parcursul european al Republicii Moldova, o prioritate editorială a IP Compania „Teleradio Moldova”

Compania „Teleradio Moldova” a obţinut un grant în cadrul programului Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe „The Transition Promotion Program” (Programul de promovare a tranziţiei).

Scopul proiectului constă în sprijinirea Companiei ,,Teleradio Moldova" în procesul de reflectare a parcursului european al Republicii Moldova, promovarea libertăţii de exprimare şi înlesnirea accesului la informaţie atât pentru public, cât şi pentru jurnaliştii TRM. 

Proiectul este implementat de Asociaţia Obştească „Caroma-Nord”, cu sprijinul Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova..

Activităţile proiectului vor include cinci vizite de lucru ale jurnaliştilor „Teleradio Moldova” la întrunirile şi evenimentele organizate cu participarea instituţiilor europene, care vizează procesul de aderare a ţării noastre la Uniunea Europeană. 

Fiecare deplasare va servi la documentarea şi realizarea a cel puţin două reportaje. În acest fel, vom sprijini publicul în demersul de cunoaştere şi înţelegere a mecanismelor, proceselor şi evenimentelor pe care le implică statutul de ţară candidat pentru aderare.  

Prima deplasare în cadrul acestui proiect va avea loc la Dublin, în perioada 20-25 mai 2023. Cu această ocazie, jurnaliştii  „Teleradio Moldova” vor mediatiza Adunarea „Moldova Europeană”, în care cetăţenii moldoveni din diaspora vor adera la Adunarea Naţională a Republicii Moldova. 

„The Transition Promotion Program” este un instrument financiar de asistenţă pentru democraţie al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, înfiinţat în 2005. Acest program are ca scop sprijinirea democraţiei şi a drepturilor omului, valorificând experienţa Republicii Cehe în înfăptuirea tranziţiei sociale şi a democratizării ţării. 


 

Comentarii