Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Maia Sandu

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Cultură

18 Iun. 2022 / 19:24

După o pauză de trei ani, festivalul de muzică clasică „DescOperă'' îşi încântă din nou publicul

Muzica în armonie cu natura. Se întâmplă la Rezervaţia „Orheiul Vechi", unde are loc o nouă ediţie a Festivalului de muzică clasică „DescOperă''. Zeci de artişti de renume internaţional au evoluat în prima zi a festivalului. Pe durata a trei zile, vizitatorii se vor delecta cu melodii din tezaurul muzical al marilor clasici din Austria, Georgia, Serbia, România sau Republica Moldova, relatează Moldova 1.

Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu", sub bagheta maestrului Daniel Jinga, director al Operei Române din Bucureşti, a dat startul festivalului. În calitate de invitaţi speciali au evoluat artişti din Republica Moldova recunoscuţi la nivel internaţional precum sopranele Valentina Naforniţa, Natalia Tanasiiciuc sau baritonul Andrei Jelihovschi.

Printre spectatori, au fost personalităţi din diverse domenii, dar oficiali. În această seară, Orchestra Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici" va prezenta cea mai populară operă, spectacolul „Carmen-Crossover".

Pe scenă vor urca şi Capela Corală „Doina" şi Corul de Copii al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu".

Duminică va evolua Ansamblul vocal „Batumi" din Georgia, celebru pentru stilul polifonic caracteristic ţării sale.

Seara va continua într-un ritm latin, într-un spectacol susţinut de Cristina Scarlat, Geta Burlacu, Ksenya Nikora. Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOperă'' este la cea de-a cincea ediţie.

Comentarii