Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Economic

11 Mai 2022 / 20:05

Programul „Start pentru tineri” se prelungeşte pentru încă trei ani

Guvernul prelungeşte programul „Start pentru Tineri” pentru încă trei ani. Astfel, tinerii antreprenori vor avea posibilitatea să obţină finanţări nerambursabile mai mari, de până la 200 de mii de lei, transmite Moldova 1.

Vor putea fi instruiţi şi acei tineri care nu au deocamdată afaceri sau înregistrată o societate comercială. Directorul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Dumitru Pîntea, a anunţat un nou proiect care presupune credite subvenţionate.

Valoarea împrumutului este prevăzută la plafonul maxim de 1 milion şi jumătate de lei, iar a subvenţiei - la 250 de mii de lei. Potrivit lui Pîntea, chiar şi 80 la sută din credit ar putea fi garantate de ODIMM.

„Credit cu componentă de grant. Acest instrument urmează a fi implementat de către trei parteneri. Este vorba de ODIMM care vine cu componenta de grant. Este vorba de Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistenţă Externă care vine cu facilitatea liniei de credit şi este vorba de instituţiile financiare care urmează să asigure efectiv procesul de acordare a împrumutului şi monitorizarea beneficiarilor", a relatat Dumitru Pîntea, director ODIMM.

Comentarii