Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Eurovision

13 Ian. 2022 / 21:00

Interes sporit la nivel internaţional pentru Eurovision Moldova 2022

Cele mai multe dosare depuse pentru etapa naţională Eurovision Song Contest 2022 sunt de peste hotarele ţării, anunţă organizatorii. Interpreţii care doresc să reprezinte Republica Moldova la cel mai prestigios concurs de muzică se pot înscrie în competiţie până la 24 ianuarie 2022, ora 17:00, notează TRM.MD.

Potrivit, Comitetului de Organizare până la acest moment cele mai multe dosare recepţionate fizic sau online sunt depuse de către cetăţenii străini. Acest fapt atestă un interes sporit la nivel internaţional pentru acest concurs de muzică, dar eligibili sunt doar artiştii/artistele care deţin cetăţenia Republicii Moldova, precizează sursa citată.

Varianta integrală a
Regulamentului cu privire la desfăşurarea selecţiei naţionale 2022 poate fi acesată AICI!

 

Piesa muzicală care va intra în competiţie poate avea o durată de până la 3 minute, trebuie să fie un produs original şi să nu fi fost interpretată public până la data de 1 septembrie 2021.
Selecţia naţională Eurovision 2022 se va desfăşura în două etape. După  examinarea dosarelor preconizat între 25 şi 28 ianuarie, după care se vor organiza audierea live a concurenţilor, care va avea loc la 29 ianuarie.
Candidaţii se pot înregistra online AICI: www.eurovision.md
sau pot depune fizic cererile de participare la Centrul de Colectare Eurovision 2022,
care se află la adresa: municipiul Chişinău, şoseaua Hânceşti 64, TV Moldova 1 (anticamera).
Dosarul de participare va conţine: o cerere de înregistrare cu descrierea proiectului; o scrisoare de intenţie; materialele audio pe suport digital.

Ulterior, organizatorii vor decide organizarea marei finale din 5 martie 2022.
 

Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest - 2022 se va desfăşura între 10 şi 14 mai 2022 la Torino, după ce Italia a câştigat ediţia din anul 2021 cu piesa Zitti E Buoni, interpretată de trupa rock „Maneskin”.

Republica Moldova participă la acest concurs internaţional din anul 2005, notează TRM.MD.

Comentarii