Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Internaţional

24 Noi. 2022 / 21:28

UE pregăteşte cel de-al9-lea pachet de sancţiunui împotriva Rusiei (VIDEO)

Uniunea Europeană pregăteşte cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Anunţul a fost făcut de către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite în Finlanda. "Nu vom avea linişte decât atunci când Ucraina se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar", a mai declarat oficialul UE, relatează Moldova 1.


Uniunea Europeană a adoptat până acum 8 pachete de sancţiuni împotriva Rusiei şi pregăteşte noi penalizări.

„Lucrăm asiduu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i scădea şi mai mult capacitatea de a duce războiul contra Ucrainei şi pot anunţa astăzi că lucrăm cu viteză maximă la cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni", a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Liderii UE au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acţiunile militare, să retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentele militare şi să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei. În declaraţiile făcute la Helsinki, oficialul european şi-a reiterat sprijinul pentru Ucraina şi a menţionat că Uniunea Europeană nu va avea linişte până când Ucraina se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar.

„Sunt încrezătoare că foarte curând vom aproba un plafon al preţului global pentru petrolul rusesc cu statele membre G7 şi cu alţi parteneri majori", a mai declarat peşedinta Comisiei Europene.

La 6 octombrie, UE a adoptat cel de-al 8-lea pachet de sancţiuni contra Moscovei. Printre acestea se regăsesc: un plafon al preţurilor legat de transportul maritim al petrolului rusesc pentru ţările terţe; interdicţia privind comerţul cu arme, arme de foc pentru uz civil, muniţie, vehicule militare şi echipamente paramilitare; interdicţia privind importurile de produse siderurgice din Rusia, şi nu în ultimul rând includerea pe lista neagră a unui număr suplimentar de 30 de persoane implicate în organizarea de "referendumuri" simulate şi şapte entităţi care sprijină efortul de război, cum ar fi Kalaşnikov.

Comentarii