Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Internaţional

23 Noi. 2022 / 20:06

Volodimir Zelenski, după atacurile de astăzi asupra Ucrainei: „Federaţia Rusă a dovedit tuturor că este un sponsor al terorismului”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comentat bombardarea de astăzi a oraşelor ucrainene de către forţele armate ruse. Potrivit lui, 67 de rachete ar fi fost lansate în mai multe regiuni ale Ucrainei. Într-un mesaj video publicat, Volodimir Zelenski a exprimat condoleanţe ucrainenilor care i-au pierdut pe cei dragi în urma atacurilor ruseşte de astăzi, notează presa din Ucraina.

„Astăzi, Parlamentul European a recunoscut Rusia ca stat sponsor al terorismului, în cele din urmă. Mulţumim tuturor parlamentarilor europeni. Şi apoi Rusia a dovedit lumii întregi că totul este adevărat, folosind 67 de rachete împotriva infrastructurii, energiei şi oamenilor obişnuiţi”, a spus Volodimir Zelensky, citat de Unian.

Preşedintele Ucrainei a exprimat condoleanţe ucrainenilor care i-au pierdut pe cei dragi în urma bombardamentelor de astăzi.

„Rezultatul este tragic - un număr mare de răniţi şi morţi. Vă rog să acceptaţi condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut rude şi prieteni. În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică şi apă, totul funcţionează: companii energetice, utilităţi publice, autorităţi locale. Sarcina este stabilită. Vom restabili toate acestea şi tot ce vom trece prin asta, pentru că suntem un popor indestructibil. Vă mulţumim tuturor, aveţi grijă de voi”, a adăugat el.

De menţionat că, potrivit unui raport al Forţele Aeriene ale Forţelor Armate Ucrainene,, în după-amiaza zilei de 23 noiembrie, Rusia a lansat aproximativ 70 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 Kalibr peste teritoriul Ucrainei. Conform sursei citate, apărătorii ucraineni au doborât 51 de rachete şi au distrus, de asemenea, cinci drone kamikaze de tip Lancet în sud. Urmare a atacului, mai multe persoane au fost ucise sau rănite.

După bombardare, s-au aplicat întreruperi de urgenţă în toată ţara. Situaţia s-a răsfrâns, inclusiv, asupra Republicii Moldova, unde au fost înregistrate deconectări masive de la energia electrică. Autorităţile de la Chişinău au condamnat acţiunile Federaţiei Ruse împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei. Urmare a incidentului, ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, a fost convocat de urgenţă la MAEIE.

Comentarii