Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Politic

25 Aug. 2022 / 11:35

Planul de Acţiuni privind aderarea la UE ar putea fi revizuit (AUDIO)

Planul de Acţiuni privind implementarea recomandărilor Comisiei Europene făcute Republicii Moldova în contextul obţinerii statutului de ţară candidată pentru aderare la UE ar putea fi revizuit, informează Radio Moldova.

„Planul reprezintă un mecanism gestionabil de implementare, ceea ce  permite prioritizarea acţiunilor”,  a declarat într-un eveniment public Secretarul de Stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vladimir Cuc. „Majoritatea condiţiilor noi am avut de definit singur pentru noi cam ce vedem noi în implementarea acestora. Scopul nostru este de a avea un instrument de implementare. Asta nu înseamnă că planul este finit şi nu va interveni nici o schimbare, în principiu înţelegerea politică este că el ar putea să mai fie ajustat.”

Amintim, că recomandările Comisiei Europene de implementarea cărora vor depinde următorii paşi în parcursul european al Republicii Moldova au stat la baza unui Plan de Acţiuni care a fost aprobat pe data de 4 august  de către Comisia Naţională pentru integrare europeană.

Comentarii