Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

17 Noi. 2023 / 13:10

„Popas Turistic”: turismul sportiv – destinaţii din nordul, centrul şi sudul Republicii Moldova

Turismul sportiv a devenit tot mai popular în ultimul timp. Şi, în Republica Moldova sunt organizate evenimente care îmbină sportul şi turismul. Unul dintre acestea a fost organizat recent de Grigore Vieru, un împătimit de călătorii şi de atletism. Participanţii au fost îndemnaţi să participe la un semimaraton.

Sportivii profesionişti, dar şi cei amatori şi-au dat întâlnire la Nisporeni, pe cel mai înalt punct din Republica Moldova – Dealul Bălăneşti, cu o altitudinea de 430 de metri.

Ştefan Gâncu călătoreşte pe bicicletă prin Europa. A reuşit să vadă Spania, Italia, Ţările de Jos, în total destinaţii turistice din 30 de ţări şi toate călătorind pe două roti. Acum Ştefan şi-a propus să redescopere mai mult potenţialul turistic de acasă. Fiind şi un pasionat de sport, acesta a ales să alerge. Iar cursa de pe Dealul Bălăneşti i s-a potrivit mănuşă, povesteşte Ştefan Gâncu

Victor Pruteanu este un alergător–amator, pasionat de călătorii. Îşi doreşte prin activitatea sa şi participarea la asemenea evenimente să-i inspire şi pe alţii să facă sport şi totodată să călătorească.

Veronica Guţu-Serţa este maratonistă profesionistă. Este prima femeie din Republica Moldova care a obţinut medalia de şase maratoane mondiale majore. A alergat mult, a călătorit, deci, prin acest mod, mult. A venit şi la competiţia Dealul Bălăneşti pentru experienţă şi pentru a revedea locurile pitoreşti de acasă.

Un reportaj de la eveniment, dar şi alte interviuri şi reportaje despre destinaţii de la nord, sud, centru ce îmbină turismul şi sportul, puteţi asculta duminică, 19 noiembrie, în cadrul emisiunii „Popas Turistic”, ora 10:30.

Autor: Daniela Gherman

 

Comentarii