Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Regional

25 Iun. 2022 / 17:20

Soroca: Fermă de vaci în satul Şolcani, pusă pe roate de doi tineri (VIDEO)

Locuitori din oraşul Soroca pot procura lapte la orice oră. Asta după ce doi tineri din satul Şolcani au pus pe roate o fermă de vaci. Laptele produs zilnic este comercializat la un dozator performant, instalat într-un sector din municipiu. Mulţi dintre cumpărători, impresionaţi de cele văzute, vin zilnic după lapte, relatează Moldova 1.


Nicolae Spoială a muncit şapte ani în Grecia. Întors acasă, s-a gândit să-şi deschidă o afacere. Împreună cu soţia, prin proiectul „Start pentru tineri", au beneficiat de un suport de 180 mii de lei. Cu aceşti bani, dar şi cei munciţi peste hotare, au procurat 75 de bovine.

„Mă gândeam ce afacere să deschid şi am înfiinţat o fermă. Am câştigat un proiect de 18 vaci. Din Rusia am cumpărat un pasteurizator de 200 l. La fermă în total producem 600 l de lapte pe zi”, a declarant Nicolae Spoială.

Odată produs, laptele este transportat la fabrica de lactate din municipiul Soroca. Pentru a-şi înmulţi venitul, antreprenorul şi-a instalat într-un sector din oraş un dozator de lapte. Aici, oamenii îşi procura singuri laptele proaspăt.

„Este ceva interesant pentru toţi, nu numai pentru noi. Împreună cu dozatorul de lapte avem şi un aparat de procurat sticlă. Pentru cei mai în vârstă este mai greu, deoarece este ceva performant, ceva nou şi le vine mai greu, însă eu cred că o să se deprindă”, spune antreprenoarea Cristina Spoială.

„Eu am copil mic şi necesitatea de a procura lapte este zilnică. Este foarte gustos laptele. Venim în fiecare zi şi procurăm”.

„E interesant şi foarte modern. 20 de lei eu cred că este normal”.

„Eu prima data am încercat. Dacă o să fie calitativ, numai de aici o să luăm”, au relatat mai mulţi cumpărători.

Dozatorul modern fost cumpărat din Italia. Preţul unui litru de lapte este de 20 de lei.

Comentarii