Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

13 Aug. 2022 / 21:40

Admiterea la universităţi s-a încheiat. Care sunt cele mai solicitate domenii de studiu

Admiterea în instituţiile superioare de învăţământ din Republica Moldova s-a încheiat. Unele domenii de studiu sunt în topul preferinţelor tinerilor, iar altele nu trezesc interesul viitorilor studenţi astfel încât au rămas şi locuri la buget, relatează Moldova 1.

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării, şi în această sesiune de admitere, cele mai solicitate specialităţi, au fost Ştiinţele economice, cu circa 20% din studenţii înmatriculaţi, Dreptul, unde au depus actele circa 12% din numărul total de studenţi, medicina preferată de 9,7 la sută dintre tineri şi domeniul Tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pe care îl vor studia 11% dintre absolvenţi.

Astfel, în universităţile din Republica Moldova, la prima etapă a sesiunii de admitere, au fost înmatriculaţi în total, la licenţă şi master, 14 516 studenţi. Pentru studiile de licenţă au fost ocupate circa 80% din numărul de locuri planificate şi la ciclul II - master au fost solicitate 88% din locurile bugetare oferite.

Pentru turul doi al admiterii 2022, instituţiile de învăţământ superior continuă înmatricularea la ambele cicluri de studii şi sunt disponibile 1 269 de locuri bugetare la licenţă şi 414 locuri bugetare la master, pentru domenii precum: Ştiinţe ale educaţiei, Administraţie publică, Ştiinţe chimice, biologice, fizice, agricole, ale mediului, Inginerie, Servicii ale securităţii.

Comentarii