Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

11 Mai 2022 / 20:33

Elevii, în febra pregătirilor pentru BAC: „Pretestările au fost dificile”

Pregătirile pentru susţinerea Bacalaureatului din acest an sunt pe ultima sută de metri. De această dată, Examenul Naţional de Bacalaureat va fi organizat în 93 de centre, dintre care 31 se află în municipiul Chişinău. Primii care vor susţine testul de maturitate vor fi elevii din şcolile cu predare în altă limbă decât cea de stat, relatează Mesager.


Surorile Sofia şi Doina Rodionov se simt pregătite de examene, pentru că, spun elevele, în toţi aceşti ani, au studiat intensiv. Ambele au de gând să facă studii universitare în străinătate.

„În urma pretestărilor mi s-a părut cel mai complicat geografia, deoarece erau nişte subiecte mai complicate decât mă aşteptam, însă ştiu la ce trebuie să atrag atenţia”;
„Cel mai mult încerc să-mi reamintesc să mai învăţ materia pentru geografie, dar atrag atenţia mai mult la matematică”.

Încrezuţi în forţele şi cunoştinţele proprii sunt şi alţi elevi de la Liceul cu profil de arte „Elena Alistar”.

„A fost mai dificil în comparaţie cu promoţiile precedente însă cu mai multă muncă, cu mai multe nopţi nedormite reuşim să ne pregătim suficient”;
„Pretestările au fost puţin mai dificile, însă suntem totuşi pregătiţi”;

În acest an, sesiunea de Bacalaureat va avea loc în perioada 03-21 iunie.

„Am lucrat intens la foarte multe teme de gramatică, structura eseului. Au fost grafic de recuperare, de consolidare a materiei”, menţionează Ludmila Pegza, profesoară la Liceul „Elena Alistar”.„La pretestări elevii s-au prezentat destul de bine, dar au fost trasate şi unele momente la care trebuie să atragem atenţia. În ultimii cinci ani de regulă susţin toţi bacalaureatul”, susţine Lilia Babuc, directoarea Liceului „Elena Alistar”.

 La sesiunea de BAC din acest an au fost înscrişi, în total, peste 18 mii de elevi, dintre care peste 2 mii sunt candidaţi din promoţiile anterioare.

 

 

Comentarii