Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

08 Mai 2019 / 17:58

Expoziţie dedicată aniversării a 70 de ani de activitate a Consiliului Europei, inaugurată la Biblioteca Naţională

Cu ocazia celor 70 de ani de activitate ai Consiliului Europei, în holul Bibliotecii Naţionale a fost inaugurată o expoziţie. Vizitatorii pot vedea documente, publicaţii şi fişe informative care prezintă istoria, realizările, dar şi proprietăţile de mai departe a consiliul privind: drepturile omului, democraţia, justiţia, copiii sau educaţia şi medicina. Expoziţia cu genericul „Exploraţi cei 70 de ani de activitate ai Consiliului Europei”, organizată de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, de comun cu Oficiul Consiliului Europei la Chişinău va fi deschisă până la sfârşitul lunii mai, relatează Mesager.

„Centrul de informare care a fost instituit la Biblioteca Naţionale încă în anul 1997, ulterior în 2011 a fost creat un centru de servicii pro-europene prin care promovăm mai bine valorile Uniunii Europene. Totodată, aceste structuri facilitează integrarea europeană a Republicii Moldova”, a declarat şeful Consiliului Europei la Chişinău, William Massolin.

„Această expoziţie ne permite să urmărim paşii care au fost întreprinşi de către Consiliul Europei în ultimii ani pentru ca Moldova să înregistreze progrese în domeniul drepturilor omului, democraţiei şi a statului de drept”, a spus Ambasadorul Franţei în Moldova, Pascal le Deunff.

„Consiliul Europei a fost şi continuă să fie un partener de încredere pentru noi, pentru Republica Moldova fiind o organizaţie care a contribuit substanţial la consolidarea statului de drept în Republica Moldova”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Tatiana Molcean.

„O parte din expoziţie reprezintă patrimoniul naţional al Bibliotecii Naţionale care a fost adunat pe parcursul anilor. A doua parte sunt panouri informaţionale, pentru prima data expuse în Biblioteca Naţională”, a declarat directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei.

„Este important să promovăm democraţia la noi în ţară. Noi ca tineri trebuie să învăţăm ce înseamnă drepturile omului, să învăţăm ce înseamnă UE”, a spus vizitatorul bibliotecii, Oleg Chiseliov.

Consiliul Europei este cea mai mare organizaţie care promovează drepturile omului şi include 47 de state membre. Republica Moldova a aderat la Consiliul în 13 iulie 1995.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva