Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ilie Pîrvan

Ştiri / Social

31 Mai 2021 / 19:29

La Institutul Naţional al Justiţiei au fost premiaţi câştigătorii concursului naţional „Drepturile copiilor” (VIDEO)

Drepturile copiilor reflectate în picturi. Cei mai talentaţi şi creativi copii din Republica Moldova au fost premiaţi în cadrul concursului republican de arte plastice cu genericul „Drepturile copiilor”. Concursul organizat de Institutul Naţional al Justiţiei (INJ), în cooperare cu Şcoala de arte plastice pentru copii "Alexei Şciusev" din Chişinău, a ajuns la cea de-a doua ediţie. La evenimentul de decernare a premiilor au putut fi admirate lucrările a 150 de participanţi din diferite colţuri ale ţării, relatează Mesager.


Dreptul la mamă, dreptul la familie, dreptul la odihnă, dreptul la vise sunt doar câteva dintre temele abordate de elevi în cadrul concursului. Aceştia menţionează că participarea la competiţie i-a făcut nu doar să picteze, dar şi să studieze despre drepturile pe care le are fiecare copil.

„Nu m-am aşteptat să iau un loc. Mă gândeam că o sa iau maximum al doilea sau al treilea, dar nu primul şi încă premiul special. Eu nu m-am aşteptat la aşa ceva”, spune Varvara Jarenova, câştigătoarea premiului special.

„Participarea la acest concurs m-a făcut să mă gândesc la drepturile copiilor şi la importanţa protecţiei acestora pentru că după părerea mea ele trebuie conştientizate şi protejate pentru un viitor mai bun. Am fost foarte fericită pentru că am depus mult efort pentru a crea lucrarea respectivă şi mă simt onorată pentru recunoaşterea acestui efort”, spune Andreea Susarenco, câştigătoarea locului întâi.

Preşedintele juriului a recunoscut că i-a fost foarte greu să aleagă lucrările câştigătoare.

„Acest an la fel a fost un concurs cu lucrări foarte interesante, rezolvate, ţinute în subiect, cu tehnici diferite şi chiar am avut dificultăţi în a decide locurile. Am lucrat foarte mult”, menţionează preşedintele juriului, Vasile Sitari.

Directoarea Institutului Naţional de Justiţie a declarat că astfel de activităţi vor mai fi desfăşurate pentru a dezvolta şi promova abilităţile noii generaţii.

„A fost o experienţă minunată şi continuă să fie o experienţă minunată pentru că, dacă vrei să vezi cum va arăta generaţia următoare, atunci trebuie să ne uităm cum sunt copiii de astăzi. Am ales această temă pentru că ni se pare că dă un prilej bun pentru dezvoltarea personalităţii şi exteriorizarea lumii interioare a copilului”, spune directorul INJ, Diana Scobioală.

În acest an, concursul republican de arte plastice sub genericul „Drepturile copiilor” s-a desfăşurat în perioada februarie - martie. 145 de participanţi au prezentat juriului 150 de lucrări.

Abonează-te la TRM.MD pe Telegram pentru a afla rapid noutăţile: https://t.me/teleradiomoldova

 

 

Comentarii