Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

04 Oct. 2022 / 19:55

Mai mulţi călători sunt nemulţumiţi de schimbarea itinerarului rutei 35 (VIDEO)

Veste bună pentru locuitorii din Durleşti. O nouă linie de troleibuz circulă spre această localitate. Este vorba de ruta numărul 33, care porneşte de pe strada Codrilor din acest oraş şi ajunge până pe strada Henri Coandă din sectorul centru al Capitalei. De asemenea, locuitorii din Durleşti mai au la dispoziţie ruta de troleibuz numărul 35, care zilele trecute şi-a schimbat intinerarul, relatează Moldova 1.

Oamenii speră că vor avea acces la transport public în orele de vârf, când acesta este suprasolicitat. 

„Sunt zone din localitate care sunt paralizate şi aproape că transportul nu circulă.  Dimineaţa şi seara transportul e supraîncărcat”;

„Câte odată dimineaţa sunt atât de pline toate troleibuzele, seara la fel, când vine lumea de la muncă şi asta e bine”;  

„Pentru mine nu e bine. Eu din centru trebuie să merg pe jos. Nu merge nimic pe partea asta de Durleşti pe str. Caucazului”;

„E bine ca a fost dat acest transport, dar nu e bun traseul. El trebuia să se întoarcă pe Poltava, să se întoarcă aşa cum a fost proiectat cândva, pe lângă unitatea militară”, spun oamenii.

La sfârşitul săptămânii precedente a fost schimbat itinerarul rutei 35. Astfel, troleibuzul circulă de pe Şoseaua Hînceşti pe străzile Academiei, Drumul Viilor, Pietrarilor, Şoseaua Hînceşti şi în continuare pe traseul stabilit. O parte dintre călători sunt nemulţumiţi de noul traseu şi spun că nu pot ajunge decât pe jos podul de la Telecentru.

„Vin de la spitalul de urgenţă şi aveam nevoie să reuşesc la serviciu pe Drumul Viilor, la grădiniţă. Puţin transport circulă pe Drumul Viilor”; 

„Este o porţiune de drum, care doar pe jos o poţi traversa, în cazul în care îţi trebuie să cobori lângă pod. Mie nu mi-i comod”, mai spun călătorii.

Pentru locuitorii din suburbiile Capitalei, în acest an, Primăria Chişinău a achiziţionat 84 de autobuze, iar valoarea investiţiei este de 315 de milioane de lei.

 

Comentarii