Ştiri

Sursa imaginii: chisinauedu.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

21 Mai 2019 / 20:01

Meritele pedagogilor, apreciate la concursul municipal „Diriginte, drag părinte”

Şcoala le-a devenit a doua casă, iar elevii - a doua familie. Aceasta este povestea diriginţilor care îşi dedică timpul, energia şi sufletul pentru a creşte şi a educa generaţii de copii demne. Astăzi meritele acestora au fost recunoscute şi în cadrul concursului municipal „Diriginte, drag părinte”.

Tamara Martinici este învăţătoare şi diriginte timp de 26 de ani şi în fiecare zi merge la muncă cu aceeaşi dragoste şi pasiune ca în prima zi. Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din Coloniţa i-a devenit a doua casă, iar fiecare generaţie de copii îi devine familie. Anul acesta, învăţătoarea a urcat noi culmi profesionale şi s-a învrednicit de titlul Dirigintele Anului.

„A fi diriginte e o artă, e o revelaţie, e ceva altfel decât a fi profesor. Suntem persoanele care încercăm să creăm un mediu pentru copii să se simtă fericiţi. Eu asta mi-am propus-o ca obiectiv, ca copilul atunci când vine la şcoală să fie fericit, să trăiască o stare de bine, sa fie împlinit”, a spus Tamara Martinici, Dirigintele Anului

Pentru micuţii din clasa a doua, cărora le este dirigintă, doamna Martinici este ca o a doua mamă.

„Eu o iubesc pe doamna învăţătoare, deoarece ea nouă ne vrea doar binele, ne iubeşte foarte mult şi nu ne alege între noi”. „Dacă se supără pe noi, pe urmă tot mai vorbeşte cu noi”. „Îmi place mult profesoara mea, deoarece ea m-a învăţat să citesc, să calculez şi diferite reguli”.

Concursul Municipal „Dirigintele Anului” îi reuneşte anual pe cei mai vrednici dascăli din municipiul Chişinău, iar anul acesta pentru acest titlu au luptat 20 de diriginţi de la 20 de instituţii diferite de învăţământ.

„Activitatea mea de diriginte o fac din dragoste pentru că iubesc la nebunie copiii şi prin activităţile lor, prin feedback-ul pe care îl primesc de la copii eu văd că este o cale corectă”, a declarat Silvia Ţurcan, dirigintă.

„Noi suntem învăţătorii care formăm din acel copil care vine din grădiniţă, formăm o personalitate şi intr-un fel, ca diriginte noi avem o responsabilitate foarte mare pentru ca într-adevăr noi suntem cei care suntem cu ei de dimineaţa până seara şi totodată putem să zicem că facem parte şi din familia lor”, a declarat Olesea Scurtu, dirigintă.

Concursul serveşte drept platformă de recunoaştere a meritelor dascălilor, dar şi de motivare a tinerilor să practice această nobilă meserie.

„Asta ar fi o activitate prin care noi am vrea sa îi motivăm şi pe tinerii noştri absolvenţi ai liceelor să meargă la pedagogie în instituţiile de profil pentru că ţara are nevoie de cadre didactice de calitate şi noi vrem să le demonstrăm că pedagogii au şansa de creştere în carieră şi sunt motivaţi atât moral, social, cât şi financiar”, a declarat Rodica Guţu, şefa Direcţiei Generale Educaţie.

Concursul municipal „Diriginte, drag părinte” se află la cea de-a noua ediţie.

Comentarii