Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

01 Ian. 2021 / 18:41

Şapte copii s-au născut în noaptea dintre ani la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”

A fost un an dificil pentru toată lumea şi, poate, cel mai bun mod de a privi spre viitor este să urăm bun venit pe lume unor noi vieţi. Pe unele femei noaptea dintre ani le-a prins în sala de naşteri. Astfel, ele s-au ales cu cel mai frumos cadou şi au devenit mame. La Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, în prima zi a anului au văzut lumina zilei şapte copii. În popor se spune că pruncii născuţi de Revelion sunt foarte norocoşi, relatează Mesager.

La Spitalul Clinic Municipal Nr.1, primul a venit pe lume micuţul Stanislav, un băieţel perfect sănătos. Tânăra mamică în vârstă de 20 de ani spune că nu s-a aşteptat să nască de Revelion.

În prima zi din an au devenit mămici încă şase femei.

„În cadrul Centrului Periatologic a Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” - şapte copilaşi: o fetiţă şi şase băieţei. Primul copil născut este un băieţel cu masa de 3.400, 52 de centimetri. Comparativ cu anul trecut este o stabilitate”, a declarat Ina Gaitur, medic obstetrician.

Pentru a reduce riscurile de infectare cu noul Coronavirus şi a asigura sănătatea mamelor şi a bebeluşilor, după o naştere fără complicaţii, mama şi copilul pleacă acasă după 24 de ore. În curtea maternităţii se aflau cei care aşteptau cu nerăbdare externarea proaspetelor mămici. 

„Sunt tătic, o să avem în fiecare an bucurie de Anul Nou şi sperăm că totul o să fie bine”, a mărturisit un părinte.

Sălile de naştere de la Centrul Perinatologic al Spitalului Clinic „Gheorghe Paladi” acoperă o pătrime din capacitatea totală a instituţiilor medicale specializate din ţară.

Comentarii