Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

12 Mai 2022 / 09:03

Un magistrat şi un funcţionar public cu statut special, depistaţi cu încălcări de integritate

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a emis acte de constatare pe numele unui magistrat şi a unui funcţionar public cu statut special. În primul caz, inspectorul de integritate a stabilit că magistratul Victor Micu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, iar în celălalt caz, funcţionarul public cu statut special nu a respectat regulile de declarare a averii şi intereselor personale, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

În privinţa magistratului, ANI a constatat că acesta a votat, inclusiv în privinţa propriei persoane, fără a respecta prevederile legale privind conflictele de interese. Ulterior, în rezultatul investigaţiei şi în baza noilor modificări aduse la legislaţia ANI, inspectorul de integritate a stabilit că prin participarea la acest vot, subiectul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Victor Micu însă a scăpat de sancţiuni din partea INI, deoarece se află la prima abatere de la lege.

Totodată, în actul emis pe numele funcţionarului public cu statut special, inspectorul de integritate a identificat că acesta nu a inclus în declaraţiile de avere şi interese personale, depuse în perioada 2016 – 2020, venituri din alte surse, în sumă totală de peste 500 de mii de lei. Suplimentar, funcţionarul nu a declarat două terenuri pentru construcţii, o casă de locuit, un apartament cu suprafaţa de 70,7 de metri pătraţi, precum şi deţinerea a 167 de acţiuni în capitalul social într-o societate pe acţiuni.

Pentru aceste omisiuni, funcţionarul riscă să fie cercetat pentru fals în declaraţii.
 

Comentarii