Ziua lucrătorului din domeniul Căilor Ferate, marcată cu fast la Palatul Feroviarilor din capitală (VIDEO)
Calea Ferată din Moldova va organiza timp de 3 zile un program artistic pentru angajaţi, cu ocazia împlinirii a 151 de ani de la fondarea instituţiei. În 1871, pe teritoriul actual al Republicii Moldova, a fost construită prima linie de cale ferată până la Chişinău. Cu acest prilej, administraţia întreprinderii a anunţat că obiectivele stabilite sunt modernizarea infrastructurii, majorarea salariilor angajaţilor, dar şi sporirea eficienţei personalului, informează Moldova 1.
Radu Dănilă activează de 17 ani la Calea Ferată în calitate de inspector de vagon şi marfă. Chiar dacă a trecut prin multe greutăţi şi de multe ori nu au fost achitate salariile la timp spune că a rămas devotat domeniului feroviar.
„Îmi place foarte mult acest serviciu de asta şi am rămas în perioade foarte grele, am rămas în această ramură, având şi alte posibilităţi în altă parte oricum inima m-a atras şi m-a ţinut aici lângă calea ferată”.
Siguranţa pasagerilor este una dintre priorităţile angajaţilor.
„Zi de zi ne dedicam acestei meserii care necesită o disciplină, o responsabilitate”.
Din cauza războiului declanşat de Federaţia Rusă, transportul feroviar a devenit suprasolicitat.
„Pe data de şase iulie, noi am depăşit volumul de mărfuri transportate pe întreg anul 2021. Cererea a crescut, astăzi noi transportam cam de două ori mai mult fată de luna precedentă”, a menţionat directorul Căii Ferate din Moldova, Oleg Tofilat.
„Noi trebuie să modernizăm calea ferată, mă refer la infrastructură. Noi acum deja am început să reabilităm mai multe tronsoane şi avem în plan în mod special modernizarea tronsonului Chişinău Ungheni Iaşi”, a afirmat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Generale, Andrei Spînu.
Tradiţional, Ziua lucrătorului din domeniul Căilor Ferate este marcată în ţara noastră în prima duminică a lunii august.
Comentarii