Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Sport

08 Iun. 2022 / 20:13

Sheriff Tiraspol anunţă despărţirea de antrenorul Iurii Vernidub

Sheriff Tiraspol a anunţat oficial despărţirea de antrenorul Iurii Vernidub. Campioana Moldovei a făcut anunţul la trei luni după ce tehnicianul s-a înrolat în armata ucraineană ca să îşi apere ţara de invazia Rusiei, relatează Moldova 1.

Conform clubului din tiraspolean, contractul a fost reziliat de comun acord la cererea antrenorului. Iuri Vernidub îşi prelungise contractul cu Sheriff până în 2024 la sfârşitul anului trecut.

Ucraineanul a părăsit echipa în luna februarie imediat după ce formaţia a fost eliminată din play-off-ul Ligii Europei de Sporting Braga, iar interimatul a fost asigurat de Victor Mihailov. De atunci, Sheriff nu a ofert niciun detaliu despre plecarea tehnicianului în Ucraina.

Iuri Vernidub a preluat-o pe Sheriff la începutul anului 2021 şi timp foarte scurt a obţinut cele mai mari succese din istoria clubului. El a calificat echipa în premieră în faza grupelor Ligii Campionilor, unde a jucat cu Şahtar Doneţk, Real Madrid şi Inter Milano.

Acolo, Sheriff Tiraspol s-a făcut cunoscută pe întreg mapamondul după ce a învins pe Real chiar pe Santiago Bernabeu, dar şi pe Şahtar. „Galben-negrii” s-au clasat pe locul trei în grupă şi la fel în premieră s-au calificat în „primăvara europeană”, mai exactă în play-off-ul Ligii Europei.

Comentarii