Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

24 Mai 2023 / 10:14

IP Compania „Teleradio-Moldova” va fi modernizată după modelul BBC. Vlad Ţurcanu: Sprijinul pe care îl vom primi va aduce schimbarea

Radiodifuzorul Public din Republica Moldova „Teleradio-Moldova” anunţă lansarea oficială a proiectului „Sprijinirea transformării "Teleradio-Moldova"”. Iniţiativa a fost posibilă prin finanţarea oferită de Guvernul Marii Britanii, în colaborare cu BBC Media Action, programul de dezvoltare internaţională de caritate al BBC.

Astfel, proiectul „Sprijinirea transformării TRM” îşi propune să îmbunătăţească capacităţile şi eforturile de modernizare ale „Teleradio Moldova”, permiţându-i să răspundă eficient nevoilor în evoluţie ale publicului său şi să livreze conţinut de înaltă calitate în era digitală. 

Proiectul se va concentra pe diverse domenii cheie, inclusiv pe dezvoltarea de conţinut, infrastructura tehnică şi consolidarea capacităţii organizaţionale. 

Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, subliniază necesitatea de a sprijini activitatea jurnaliştilor din Republica Moldova în aceste vremuri dificile.

„Guvernul Regatului Unit este dedicat sprijinirii Moldovei pe drumul său spre edificarea unei democraţii mai puternice. Un peisaj media proactiv, liber şi independent este, în accepţie britanică, parte integrantă într-o democraţie matură. Această transformare presupune consolidarea capacităţii TRM de a produce ştiri şi programe de actualitate informative, moderne şi captivante, valorificând platformele multimedia pentru a ajunge la un public mai larg şi mai divers”, a declarat Steven Fisher.

Compania „Teleradio-Moldova” este onorată să colaboreze cu Guvernul Marii Britanii şi BBC Media Action în acest proiect transformator. Cu expertiza şi asistenţa care urmează să fie oferite, suntem încrezători că „Teleradio Moldova” va apărea ca un radiodifuzor modern, incluziv şi centrat pe audienţă, contribuind la dezvoltarea unui peisaj media vibrant în Republica Moldova.

Vlad Ţurcanu, director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, şi-a exprimat recunoştinţa pentru asistenţa acordată. 

„Cu sprijinul primit, organizaţia noastră va investi în oportunităţi de formare şi dezvoltare profesională pentru jurnaliştii noştri. Acest lucru va permite jurnaliştilor TRM să dobândească noi abilităţi, să-şi perfecţioneze spiritul critic şi să adopte o mentalitate multimedia mai puternică. Drept urmare, echipa noastră va fi mai bine echipată pentru a produce conţinut de înaltă calitate, care rezonează cu o gamă largă de public. Cu sprijinul BBC, programarea TRM va fi revitalizată cu perspective noi, formate inovatoare şi un angajament profund faţă de incluziune. Sprijinul pe care îl vom primi nu numai că va capacita jurnaliştii noştri, dar si va aduce schimbarea”, a spus Vlad Ţurcanu.

BBC Media Action este organizaţia de caritate internaţională pentru dezvoltare a BBC, care lucrează în 23 de ţări din întreaga lume pentru a sprijini organizaţiile media de interes public, cum ar fi TRM, să producă informaţii şi conţinut media de încredere şi imparţial pe mai multe platforme, astfel încât publicul să poată fi mai bine informat şi să ia parte la discuţii corecte şi dezbateri publice.

BBC Media Action, cu expertiza sa, va oferi mentorat şi coaching complet. În acest context, George Ferguson, Director de Ţară Media Action Europa de Est şi Asia Centrală, menţionează că „BBC Media Action este încântată să lucreze în parteneriat cu TRM la acest proiect. Muncind în strânsă colaborare cu colegii din TRM, BBC Media Action va oferi o consolidare a capacităţilor care va îmbunătăţi cunoştinţele, abilităţile şi motivaţia managerilor, editorilor şi producătorilor de conţinut TRM, sprijinindu-i să creeze conţinut şi programe de ştiri informative, accesibile şi captivante, astfel încât să ajungă la un public cât mai divers şi să rezoneze cu aşteptările lui”.

Prin proiectul „Sprijinirea transformării "Teleradio-Moldova"”, TRM va trece printr-o transformare cuprinzătoare care se aliniază la standardele internaţionale de difuzare. Această colaborare îşi propune să sporească relevanţa, calitatea şi diversitatea programelor oferite de „Teleradio-Moldova”, asigurând totodată sustenabilitatea pe termen lung a companiei.
 

Comentarii