Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

30 Ian. 2024 / 20:40

Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2024

Astăzi, 30 ianuarie 2024, a fost organizată tragerea la sorţi pentru a determina în care semifinală vor evolua ţările participante la Eurovision Song Contest 2024. De asemenea, s-a repartizat în mod aleatoriu dacă statele vor evolua în prima sau a doua jumătate a semifinalei pe care au obţinut-o ca urmare a procedurii de tragere la sorţi.

Reprezentantul Moldovei va urca pe scena de la Malmö în a doua parte a primei semifinale din 7 mai.

Alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor concura: Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croaţia, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia şi Azerbaidjan.

Reprezentanţii din următoarele ţări vor evolua în cea de-a doua semifinală: Austria, Malta, Elveţia, Grecia, Cehia, Albania, Danemarca, Armenia, Israel, Estonia, Georgia, Olanda, Norvegia, Letonia, San Marino şi Belgia.

De asemenea, în cadrul procedurii de tragere la sorţi, a fost determinat numărul semifinalei în care ţările din grupul Big Five (Italia, Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie) şi Suedia, ţara gazdă, vor avea drept de vot. Telespectatorii din Germania, Suedia şi Marea Britanie vor vota în prima semifinală, iar Franţa, Italia şi Spania au obţinut drept de vot în semifinala a doua. 

Reprezentantul Moldovei la Eurovision 2024 va fi ales în cadrul Finalei Naţionale din 17 februarie.

Prima semifinală a celei de-a 68-a ediţii a Eurovision Song Contest va avea loc pe 7 mai. A doua semifinală este programată pentru data de 9 mai, iar finala competiţiei muzicale se va desfăşura pe 11 mai. 
 
 

Comentarii