Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Economic

09 Sep. 2022 / 14:05

Republica Moldova ar putea importa lemn de foc din România

Republica Moldova ar putea importa lemn de foc din România, dacă rezervele interne vor fi insuficiente, a declarat prim-ministra Natalia Gavriliţa, aflându-se în vizită de lucru la Călăraşi, relatează Radio Moldova.

Vizita Nataliei Gavriliţa a început la Consiliul Raional Călăraşi, acolo unde a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor publice locale la care au fost discutate problemele curente şi priorităţile de viitor, în ceea ce priveşte asigurarea populaţiei cu lemne de iarnă. 

Prim-ministra a dat asigurări că în momentul de faţă stocurile de lemn sunt suficiente, iar în caz de necesitate există şi obţiunea achiziţionării masei lemnoase din România.

„Am interzis vânzarea printre intermediari, am limitat numărul pentru o gospodărie. Vom căută masă lemnoasă adiţională. Avem semnale că vom putea procura din România şi vom continua să discutăm cum putem eficientiza procesul”, a declarat Natalia Gavriliţa.

În cadrul deplasării, prim-ministra a mai vizitat şi Incubatorul de Afaceri din oraşul Călăraşi unde a discutat cu agenţii economici, iar ulterior s-a deplasa spre ocolul silvic din Călăraşi care are în componenţa sa şapte ocoluri silvice.

 

Comentarii