Ştiri

Sursa imaginii: TRM

Ştiri / Evenimente CIC

11 Noi. 2018 / 16:20

Training-uri pentru angajaţii postului public de televiziune

În perioada 5-10 noiembrie curent, în cadrul Centrului de instruire al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” , experţi internaţionali au susţinut câteva training-uri pentru reporteri, cameramani, prezentatori şi producători ai emisiunilor produse la postul public de televiziune. Barney Jones, fost producător de talk-show-uri la BBC, Raghida Brahnam de la Al Arabiya & Hadath News Channels şi Simon Hustings de la Fundaţia Thomson din Marea Britanie sunt trainerii care au împărtăşit din experienţa proprie cu angajaţii TRM.

S. Hustings a susţinut cursul pentru cameramani şi reporteri, în cadrul căruia a dezvăluit mai multe secrete privitor la „lucrul cu camera”, au fost abordate mai multe subiecte precum: condiţiile de muncă (cum să filmăm în condiţii nefavorabile?), colaborarea dintre reporter şi cameraman, cum să producem material captivant? Trainerul a oferit un şir de sfaturi şi a răspuns la întrebările participanţilor în cadrul părţii teoretice a cursului, la partea practică participanţii au lucrat cu camera, au filmat în teren, iar expertul analizând produsele, a venit cu sugestii de îmbunătăţire a calităţii imaginii şi a conţinutului.

Producătorii şi moderatorii de talk-show-uri au beneficiat de cursul ţinut de către Barney Jones, care a împărtăşit din experienţa sa acumulată la postul englez de televiziune BBC. Acesta a prezentat mai multe segvenţe video din emisiunile produse de postul de televiziune pe care îl reprezintă şi a urmărit, din culise, câteva emisiuni la postul public de televiziune după care şi-a expus părerea privitor la îmbunătăţirile care ar putea fi făcute cu scopul de a obţine un produs media de calitate, a punctat care ar fi metodele de intervievare a invitaţilor „dificili” în cadrul talk-sow-urilor şi i-a învăţat pe participanţi să folosească tehnici de „dezgheţare” şi „descoasere” a invitaţilor în emisiuni.

Trainerii au lucrat separat, dar au urmărit acelaşi scop, acela de a contribui la îmbunătăţirea calităţii şi ridicarea la standarde internaţionale a emisiunilor oferite publicului de către postul de televiziune Moldova 1.

Comentarii