Un eveniment important pentru IP Compania Teleradio-Moldova. Prin desemnarea zilei de 1 Noiembrie – Ziua Radioului Naţional, societatea moldovenească a recunoscut puterea radioului în diseminarea informaţiilor, promovarea culturii şi construirea dialogului între generaţii.
Încă de la primul semnal transmis de Radio Moldova, oamenii au fost fascinaţi de noua metodă de comunicare şi efectele sociale ale acesteia. De-a lungul istoriei, Radioul Naţional a abordat în emisiunile sale prin eter: diversitatea, pluralismul de idei, de tematici, de valori şi personalităţi.
Radio Moldova a cucerit public şi audienţă prin conţinutul editorial, studiourile radio fiind o platformă pentru o Lume nouă - dialog şi pace, egalitate de gen, crize, dar, a oferit şi soluţii prin dezbateri publice.
Astăzi, în grila Radio Moldova se conţin programe de actualitate fiind audiate de radioascultători de diferite vârste. Cetăţenii au posibilitatea să fie parte a emisiunilor radiofonice; prin includere în direct cu studioul radio, sau jurnalismul cetăţenesc prezent în programele:
Dimineaţa cu Radio Moldova / prezentatori Dan Melnic şi Mariana Stănilă, producător Viorica Rusica
Zi de zi / prezentatori Veronica Scorpan şi Daniela Gherman
De la 11.00 - 13.00 / Redacţia Muzică, cu Cezara Stahi şi Mariana Langa
Album de familie / producător Svetlana Sîrbu
Sănătate pentru toţi / Galina Alcaz-Jalencu
Viaţa cărţilor / Emilia Gheţu
Spaţiul public / Veronica Mungiu
Muzicieni fără cravate / Elena Stegari
În grădina lui Vasile / Vasile Mija
Teatru la microfon / producător Ludmila Alexei, regizor Aurica Varzari
Cinema FM / Gabriela Ştirbu
În Comunitate / Svetlana Bogatu
La 360 de grade / Cristina Popescu
Postul Radio Moldova nu tinde să modeleze opinia publică, dar oferă libertatea de exprimare, prezintă obiectiv şi nepărtinitor interesul public, moderînd independent evenimentele.
Lumea se schimbă şi Radioul Naţional la fel evoluează, se adaptează la noile tehnologii pentru a rămâne accesibil în toată ţara şi în diaspora, oferind tuturor modalităţi de conectare şi comunicare. Conform studiilor de piaţă, Radio Moldova continua să fie unul dintre cele mai de încredere posturi de radio din audiovizualul autohton, cu un conţinut jurnalistic deontologic şi authentic.
Radio Moldova are un cuvânt de spus şi pe plan internaţional fiind membru al EBU – Uniunea Europeană de Radioteleviziune.
Ziua Naţională a Radioului înseamnă sărbătoarea unui mijloc de informare indispensabil vieţii şi activităţii noastre. Fiind radioul accesibil, cultural, educativ, liber, Radio Moldova reconfirmă astăzi, mai mult ca oricând, că este Radioul Familiei - cu Victor Stahi, Nina Parfentie, Ion Chiorpec, Veta Ghimpu-Munteanu, Filip Rudenco, Maria Negrescu, Anatol Caciuc, Veaceslav Gherghişenco, …
Comentarii