Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Maia Sandu

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Politic

06 Iul. 2022 / 16:12

Maia Sandu la Vilnius: „Ne dorim să lucrăm împreună în domeniul combaterii ameninţărilor hibride” (VIDEO)

Republica Moldova apreciază sprijinul ferm pe care Lituania l-a oferit, de-a lungul anilor, cetăţenilor moldoveni, aspiraţiilor europene şi transformării democratice a ţării noastre. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă la Vilnius cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda.


Totodată, şeful statului a menţionat că ţara noastră şi Lituania are o bună cooperare sectorială în domeniile siguranţei publice, gestionării frontierelor, agriculturii, bunei guvernări şi apărării. Totuşi, pe parcurs, preşedinta, şi-a exprimat speranţa ca cele două state să lucreze împreună în domeniul combaterii ameninţărilor hibride şi a dezinformării şi să extindem contactele dintre comunităţile noastre locale.

„Ne dorim să lucrăm împreună în domeniul combaterii ameninţărilor hibride şi a dezinformării şi să extindem contactele dintre comunităţile noastre locale. Lituania a finanţat, în Republica Moldova, proiecte de dezvoltare în domeniul bunei guvernări şi în cel legat de consolidarea capacităţilor societăţii civile. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit. Ne dorim să continuăm schimbul de bune practici cu Lituania în domeniul modernizării sectoarelor noastre de securitate şi de asigurare a respectării aplicării legii”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, şefa statului a mulţumit pentru contribuţia personală a preşedintelui Gitanas Nauseda la obţinerea statutul de ţară candidată la UE a Republicii Moldova. „Vă mulţumesc pentru contribuţia personală la această decizie comună. Statutul de ţară candidată oferă Republicii Moldovei speranţa că, în ciuda provocărilor fără precedent, ne putem transforma şi moderniza ţara, şi avem sprijinul comunităţii europene”.

Maia Sandu a felicitat poporul lituanian cu ocazia Zilei Statalităţii Republicii Lituania şi a menţionat relaţiile strânse pe care ţările noastre le-au menţinut de-a lungul secolelor.

„Lituania a fost alături de Republica Moldova timp de 30 de ani. Vă mulţumim pentru solidaritate. Doresc ţărilor noastre încă mulţi ani de relaţii de bună vecinătate şi parteneriate de succes, şi să reuşim să lucrăm şi să creştem împreună ca parte a Europei”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că preşedinta ţării efectuează o vizită de lucru în Lituania, la invitaţia omologului său.

Comentarii