Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

03 Oct. 2022 / 13:40

Ministrul pentru Europa al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Leo Docherty, vine la Chişinău

Ministrul pentru Europa al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Leo Docherty întreprinde o vizită la Chişinău, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE, programul oficialului britanic include o întrevedere cu vicepremierul Nicu Popescu, inclusiv susţinerea unei conferinţe de presă comune, pe 4 octombrie.

La Chişinău oficialul britanic va fi primit de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea întrevederi la Guvern, în special, este prevăzută întâlnirea cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa şi vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.

„În cadrul discuţiilor la nivelul delegaţiilor naţionale vor fi abordate modalităţile de fortificare a relaţiilor moldo-britanice, în spiritul Acordului de Parteneriat Strategic, Comerţ şi Cooperare între ţările noastre”, se arată în comunicatul MAEIE.

Oficialul britanic este originar din Scoţia şi deţine o bogată experienţă militară: a fost în Irak şi Afganistan şi a povestit despre misiunile militare în cartea „ Deşertul Morţii; o călătorie a soldatului din Irak în Afganistan”, lansată în 2007.

A călătorit foarte mult prin Orientul Mijlociu şi Asia Centrală şi de Sud. În 2007, a mers pe jos din Istanbul în Afganistan prin diverse modalităţi - călare, pe jos, cu bicicleta şi transportul public. Călătoria a durat o jumătate de an.

Leo Docherty este ministru de stat în guvernul condus de Liz Truss din 7 septembrie 2022, iar până atunci a fost ministru al Apărării. Din 2017, Docherty fusese deputat în Parlament pentru Aldershot.

Comentarii