Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Brutăria Bardar

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Regional

22 Iun. 2022 / 19:05

Opt copii diagnosticaţi cu autism din capitală au vizitat o brutărie din Bardar (VIDEO)

Au fost martori la procesul de panificaţie şi au avut oportunitatea să cunoască tainele meseriei de brutar. Vorbim despre opt copii diagnosticaţi cu autism de la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri cu dizabilităţi fizice din Chişinău, care au vizitat o brutărie din Bardar. Pe lângă faptul că au văzut tehnologia de preparare a plăcintelor, colacilor şi a pâinii, micuţii au avut posibilitatea să facă propriile produse, relatează Moldova 1.


„Mulţumesc mult pentru master-class şi pentru excursie. Mi-a plăcut tot şi cum se face aluatul şi cum se coace, toate procesele”.

Părinţii spun că experienţele de acest fel contribuie la integrarea în societate a copiilor.

„Este foarte important fiindcă văd şi ei multe lucruri noi. Într-adevăr ei ştiau cum se mănâncă o bucăţică de pâine, dar nu ştiau cum se confecţionează”.

„Acest proces este foarte important, unde copii fac singuri cu mâinile proprii şi văd cum este. Au văzut procesul, dar chiar ei sunt cei care se implică şi îşi fac propriul colăcel sau propriul hulubaş care o să-l i-a acasă”, a relatat managerul Centrului, Victoria Cecan.

Pentru interesul despre procesul tehnologic de panificaţie este unul mare, brutăria din Bardar organizează asemenea excursii în fiecare săptămână.

„Au venit să împărtăşim experienţa noastră cu ei, să le arătăm cum se produc plăcintele, cum se produc colacii şi cum se produc alte delicii care sunt la noi în brutărie. Noi suntem nespuşi de bucuroşi să-i primim şi să le arătăm”, a menţionat şeful de producere al brutăriei, Dorin Platon.

„Probabil o brutărie este interesantă pentru copii, iar noi ne bucurăm că putem să oferim şansa ca fiecare copilaş să înţeleagă de unde vine o bucată de pâine sau de plăcintă, pe masă acasă”, a precizat administratorul brutăriei, Victor Nistorică.

De la începutul vacanţei brutăria a fost vizitată de peste 1200 de copii din diverse instituţii.

Comentarii