Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

15 Apr. 2022 / 10:39

Parcare de biciclete în curtea unui liceu. Află unde

Elevii Liceului „Mihail Kogălniceanu” din capitală au participat la un proiect, în cadrul căruia au beneficiat de finanţare pentru o parcare de biciclete, în curtea instituţiei. Ei spun că de acum înainte vor opta pentru mijloace de transport ecologice, relatează Moldova 1.

Pentru a ajunge în siguranţă, copiii au fost instruiţi despre regulile de securitate în trafic. Curtea Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” este acum plină cu biciclete.

Printre cei care a venit cu un mijloc de transport ecologic la şcoală este şi Sergiu Morari. „Mai înainte nu veneam, dar acum cred că o să vin pentru că sunt parcări pentru bicicletă şi este mai sigur. Pentru elevii şcolii noastre sunt binevenite pentru că mulţi doreau să vină cu bicicletele”, a declarat Sergiu Morari, elev la liceul „Mihail Kogălniceanu”.

Daniel Cojocaru este în clasa a şasea şi se deplasează cu trotineta. De acum încolo are un loc sigur în care o poate lăsa până se termină orele de clasă. „Eu nu am bicicletă, dar am trotinetă electrică. Înainte nu aveam unde să o parchez. Acum, de când s-au pus parcările doar cu ea o să vin”, a menţionat Daniel Cojocaru.

În total au fost amenajate 24 de locuri de parcare, iar la necesitate, acestea vor fi suplimentate. „În prima zi de lansare a proiectului avem deja 22 de elevi care au venit fie cu bicicleta, fie cu trotineta electrică. Noi cu siguranţă vom lărgi parcul nostru de biciclete dacă şi elevii vor dori să vină cu un transport Eco la şcoală”, a declara Iulia Dobrea, director adjunct, liceul „Mihail Kogălniceanu”.

Concursul „Şcoala oraşului verde” este implementat de către 22 instituţii din municipiu Chişinău. Cu suportul poliţiei municipiului Chişinău au fost instruiţi elevi cum parcurg un traseu cu bicicleta”, a precizat Corina Zavtoni, coordonator proiect.

Proiectul „Şcoala eco promovează bicicleta” a fost implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei cu suportul financiar din partea Ministerului Federal şi a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.


 

Comentarii