Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

08 Aug. 2022 / 11:28

Patru cazuri de tuberculoză, printre care un copil, raportate în capitală

În municipiul Chişinău au fost raportate patru cazuri noi de tuberculoză, printre care unul la un copil. Trei pacienţi sunt internaţi, iar unul primeşte tratament la domiciliu. Despre aceasta a comunicat şeful adjunct al Direcţiei municipale Sănătate, Marina Buga, în cadrul şedinţei săptămânale a Primăriei.

Totodată, specialistul a menţionat că numărul cazurilor de COVID-19 în capitală este în creştere. Astfel, săptămâna trecută s-au înregistrat peste 3600 de cazuri noi, cu 1 040 mai multe decât în săptămâna precedentă.De asemenea autorităţile a raportat şapte decese provocate de noul virus. În prezent, în spitalele cu profil COVID din Chişinău sunt internate 358 de persoane, 61 fiind în stare gravă, relatează Radio Moldova.

„Majoritatea adulţilor depistaţi cu COVID sunt trataţi la domiciliu sub monitorizarea asistenţei medicale primare şi a medicului de familie. În spitalele municipale la zi sunt internaţi 350 de pacienţi confirmaţi cu COVID, printre care 61 sunt în stare gravă. Circa 50 % din copii spitalizaţi sunt din Republica Moldova. Spitalele municipal sunt pe deplin asigurate cu medicamente, produse farmaceutice şi echipamente de protecţie”, a menţionat Marina Buga.

Numărul de cazuri este în creştere în suburbiile Tohatin, Durleşti, Ghidighici, Bubuieci, Băcioi, Stăuceni, Codru, Cricova, Ciorescu, Grătieşti Sîngera, Condriţa şi Budeşti.

Specialiştii îndeamnă oamenii să poarte masca de protecţie în transportul public şi spaţii publice închise aglomerate.

 

Comentarii