Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

30 Oct. 2022 / 17:50

UPDATE Poliţia documentează mai multe persoane care au încercat să destabilizeze situaţia în timpul protestului Partidului „Şor”

Mai multe persoane care, potrivit poliţiei, au încercat să destabilizeze situaţia în timpul protestului organizat de Partidul „Şor” au fost reţinute pentru documentare. În scopul asigurării ordinii publice şi pentru a nu admite altercaţii cu alte grupuri de persoane care participă la Târgul produselor autohtone din PMAN, poliţia a recomandat organizatorilor protestului să se deplaseze la locul întrunirii pe strada Bucureşti. Şi reprezentanţii Administraţiei Publice Locale au solicitat participanţilor să se deplaseze pe traseul indicat de Poliţie şi să nu blocheze bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

UPDATE 17:50 28 de persoane care au fost agresive în timpul întrunirii, destabilizând situaţia, au fost scoase din mulţime şi conduse la Inspectoratul de poliţie pentru documentare. Până la începerea protestului alte 51 de persoane au fost documentate pentru intenţia de destabilizare în cadrul întrunirii.

UPDATE 16:03 Poliţia a publicat fişiere audio, care ar confirma faptul că protestatarii au scop de destabilizare.

„Solicităm tuturor participanţilor la întrunire să protesteze paşnic în condiţiile Legii 26 cu privire la întruniri, să nu provoace cetăţenii şi să nu admită escaladări a situaţiei. Reiterăm că, organizatorii sunt obligaţi să asigure buna desfăşurare a evenimentului şi neadmiterea încălcărilor. Tot ei poartă răspundere pentru acţiunile protestatarilor şi pentru încălcarea obligaţiunilor asumate”, precizează Poliţia.

UPDATE 15:24 Partidul Şor declară că oamenii legii împiedică oamenii să participe la manifestaţia organizată de opoziţie.

UPDATE 14:33 Foşti angajaţi ai forţelor de ordine au apărut la întrunire cu panglici specifice la mână, de culoare albastră, şi dau indicaţie persoanelor din mulţime. Imagini video în acest sens au fost publicate de către oamenii legii, pe canalul de Telegram.

UPDATE 14.02 Poliţia documentează 40 de bărbaţi, care ar fi avut drept scop destabilizarea protestului organizate de Partidul „Şor” de astăzi. Aceştia au fost au fost escortaţi de oamenii legii la inspectorat pentru audieri şi documentare.
Potrivit informaţiilor Poliţiei, ei au venit la întrunire cu scop de destabilizare şi racolarea tinerilor cu constituţie atletică.

Astăzi, partidul Politic „Şor” organizează un nou protest în centrul capitalei. Între timp, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) se desfăşoară Târgul producătorilor autohtoni „Satul meu”, organizat de Guvern. 

 

Comentarii